Article in Lillesandsposten…

http://touch.lp.no/kultur/trio-spiller-i-lillesand-kirke-1.1505486?ref=0x3816200b3705aba1ecdad68e1e903294df33563586ba36dd5466d8cabc00decf

Here is the article (Norwegian only):

_DS17898
Trio spiller i Lillesand kirke

Eivind Austad Trio holder konsert i Lillesand kirke torsdag, i forbindelse med lanseringen av debutplaten «Moving».
AV Carl Christian Engstad 
Publisert 29.02.2016 20:00

Bandet har eksistert i over 15 år men er, til tross for at de har spilt flere klubb og festivalkonserter, fremdeles en nokså godt bevart hemmelighet for de aller fleste. De spiller egenkomponert musikk i krysningspunktet mellom europeisk klassisk musikk, amerikansk gospel og moderne samtidsjazz, og har blitt sammenlignet med Bill Evans, Esbjörn Svensson og Keith Jarrett.
Frontmann Eivind Austad er en norsk jazzpianist utdannet fra jazzlinja i Trondheim (NTNU). De siste 20 årene har han etablert seg som frilansmusiker med base i Bergen og har samarbeidet med flere kjente artister, blant annet Ole Hamre, Sigurd Køhn, Frode Alnæs og Sigvart Dagsland. Som pianist kombinerer han referanser fra Gospel og rhythm’n blues med klassisk musikk og en dyp harmonisk forståelse for moderne jazz. Han har siden 2004 bidratt til å etablere jazzlinjen ved Griegakademiet der han også underviser. Hans musikalske hovedprosjekter foruten Eivind Austad Trio er jazzkvartetten «Living Space» m/bla Kjetil Møster og en duo med hans kone, sangeren Gunn Waage Austad fra Lillesand.
Nå kommer altså bandet til Lillesand og Lillesand kirke. Eivind Austad Trio slipper sin debutplate «Moving» på det tyske selskapet Ozella Music 18. mars og skal i den anledning ut på en releaseturné. Det loves en flott og stemningsfull konsert i kirken torsdag.
Med seg på laget har Austad Magne Thormodsæter på bass og trommeslager Tore Ljøkelsøy. Thormodsæter er førsteamanuensis ved Griegakademiet og en av norges aller mest brukte bassister. Han har spilt på over 50 plateinnspillinger og turnert med en rekke norske og utenlandske artister, som Terje Rypdal, Karin Krog, John Surman og Diana Krall.
Ljøkelsøy er en av de mest fremtredende fra den nye generasjonene av unge jazztrommeslagere. Han er bosatt i Oslo og spiller med band som Mugu, Sherpa og Harvey Steele.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s